top of page

Emzirmeye Babalar Nasıl Destek verebilir? Kahraman Babalar

Anneler en iyi ne zaman emzirir? Kendileri dinlenmiş ve bebekleri mutlu oldukları zaman! O zaman babaların yapması gereken tek şey anneyi dinlendirmek :)

Anneler en iyi ne zaman emzirir? Kendileri dinlenmiş ve bebekleri mutlu oldukları zaman! O zaman babaların yapması gereken tek şey anneyi dinlendirmek :)

Babaların ne kadar misafirperver olduğunu gösterme vakti

Emziren anne özellikle de doğumdan sonraki ilk günler, rahat hareket edemeyeceği için ya da pozisyon değiştirmede zorlanacağı için onun rahatını sağlamak size kalıyor... Diğer odadan gereken emzirme yastığı, bebek çorabı, mutfaktan getirilecek kaşık ... kibar bir ev sahibi olarak, annenin tüm ihtiyaçlarını karşılamaktan zevk duyacağınıza eminim :)

Misafirinize bol bol SU ikram edin

Emzirmede annenin süt yapımı için, hiç susuzluk hissi oluşmaması gerekli, yani bol bol su içmeli. Tabi ki ev sahibimiz bu konuda çok hassas ve bol su ikramını çok seviyor.

Kahramanım benim !

Eşinize bunu sık sık dedirtmek için uğraş verin... Annenin dinlenmesi gerek... Loş bir ışık, gevşetici bir müzik ve belki hafif bir sırt masajı... Rahatlatıcı ve hem de süt arttırıcı bir bitki çayı...İşte kahraman olmak bu kadar basit ! (Bitkiler hakkında çok az bilimsel çalışma olduğu için, lütfen kullanırken ilaç ve diğer bitkilerle etkileşimi konusunda dikkatli olunuz)

Bebeğin gazını çıkartmak, bebeğe masaj yapmak, altını değiştirmek ve hatta uyutmak...eşinizin dinlenmesine fırsat tanımak... Gece emzirmelerinde anneyle birlikte uyanıp, bebeği beşiğinden alıp, annenin yanına taşımak...Siz iyi bir yoldaşsınız :)

Eşinizle birlikte bebeğinize banyo yaptırmak, banyo sonrası bebeğinize masaj yapmak, üzerini giydirmek ve mışıl mışıl uykuya dalmasını sağlamak... şimdi de bebeğinizin kahramanı oldunuz :)

Dinle-Gözle-Kahraman ol

Eşinizi ve bebeğinizi dinleyin...Vücut dili ile ilettikleri mesajlarda dahil... Kaşları çatık bir bebek...Acaba gazı mı var? Ya da bezi mi kirlendi? Eşinizin yorgun bakan gözleri... Sizden kaçmaz..

Empati yapın...Siz emziren yeni doğum yapmış bir anne olarak ne isterdiniz? Evde eliniz-ayağınız olacak ve sizin isteklerinizi siz daha söylemeden anlayacak biri!

Annenin meme başı çatlağı, meme ucu ağrısı gibi problemlerinde hemen ona göğüs ucu kremi getirecek biri hiç fena sayılmaz.. Ya da süt sağmadan önce memesine sıcak uygulama yapması için, önceden hazır edilmiş bir sıcak kompres... Temizlenmiş pompalar, süt-inme refleksini arttıran sırt masajı ve kurulmuş, hazır hale getirilmiş bir pompa...

İste siz gerçek bir kahramansınız....

Bebeğin gaz sancısı var ve kıvranarak ağlıyor. Hemen bebeği sakinleştirecek sesinizle bebeğinizle konuşmanız ya da göğsünüze yatırıp “mmmmmmm” sesi çıkarmanız, bebeğin size ne kadar minnet kalacağını göstermek için küçük ip uçları...Bebeği kolunuzda ata biner gibi oturtmak, barsaklarına kolik masajı yapmak...Nasıl mı? Tabi ki doğum öncesi aldığınız doğuma hazırlık kursunda öğrendiğiniz şekilde...İşte şimdi de bebeğinizin “süper baba”sısınız :)

Babaların emzirme sürecinde yüz güldürücü sonuçlar üzerinde ne kadar etkili olduğuna canlı bir hikaye ile tanıklık etmek ister misiniz? Bakın eşi ile doğuma hazırlık kursu alarak gayet iyi hazırlanan Dara Bey’in hikayesi... http://emzirmedanismanligi.com/sizden-gelenler

Babalar, süt veren annelere HEP destek, TAM destek :)


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page